Herkullinen ja kaunis pääsiäispöytä kiireisille -kukkaroystävällisesti
Pääsiäinen on kevään juhla, joka kutsuu nauttimaan hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta. Mutta entä jos aikaa on rajallisesti ja budjetti tiukka? Ei hätää! Herkullinen ja kivan näköinen pääsiäispöytä on mahdollista toteuttaa helposti ja edullisesti. Tässä vinkkejä, joiden avulla loihdit juhla-aterian ilman säätöä ja kilometrin mittaista kauppalistaa.
Pääruoka: Sitruunainen broileri uunissa
Broileri on edullinen ja monipuolinen raaka-aine, joka sopii mainiosti pääsiäispöytään. Marinoi broileripalat sitruunamehulla, hunajalla ja yrteillä, ja paista uunissa mehukkaaksi. Tarjoile esimerkiksi uunijuuresten tai perunasoseen kanssa. Kurkkaa loistava sitruunakanan resepti tästä.
Lisuke: Paahdetut juurekset
Sesongin juurekset, kuten porkkanat, palsternakat, ja punajuuret, ovat edullisia ja maukkaita. Leikkaa juurekset lohkoiksi, levitä uunipellille leivinpaperin päälle, mausta oliiviöljyllä, suolalla ja halutessasi yrteillä, ja paista uunin keskitasolla 200–225 asteessa noin 30–40 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä ja saaneet kauniin paahteisen värin. Helppo, värikäs, ja herkullinen lisuke, joka sopii monen pääruoan kanssa.
Alkuruoka: Täytetyt kananmunat
Kananmunat ovat edullisia ja monikäyttöisiä. Keitä munat koviksi, halkaise ja lusikoi päälle esimerkiksi tuorejuustoa, sinappia, tai mätitahnaa. Koristele tillillä tai paprikajauheella. Yksinkertainen alkupala, joka maistuu kaikille.
Jälkiruoka: Sitruunaposset
Sitruunaposset on raikas ja helppo jälkiruoka, joka valmistuu vain neljästä aineksesta: kermasta, sokerista, vaniljasokerista, ja sitruunamehusta. Keitä kerma ja sokeri, lisää sitruunamehu ja anna hyytyä jääkaapissa. Tarjoile marjojen tai hedelmien sekä kermavaahdon kanssa. Kurkkaa helppo resepti tästä. Koristeluvinkki! Voit hyydyttää possetit sitruunankuoriin. Halkaise sitruunat pitkittäin, kaavi hedelmäliha hyvin pois lusikalla ja käytä kuoria jälkiruoka-astioina. Voit puristaa hedelmälihasta mehun siivilässä tai lävikössä. Possemäärästä riittää noin 4–6 sitruunankuoreen, mutta annos on helppo tuplata tai triplata isommalle joukolle.
Vinkkejä pääsiäispöydän kattaukseen
Hyödynnä luonnonmateriaaleja: Käytä kattauksessa pajunoksia, rairuohoa tai keväisiä kukkia.
Kananmunankuoret miniruukkuina: Säästä kananmunankuoret ja käytä niitä miniatyyri-istutuksina. Täytä kuoret kostealla pumpulilla ja ripottele päälle rairuohon tai sinapin siemeniä. Aseta kuoret munakennoon tai munakuppeihin ja seuraa, kuinka vihreys kasvaa.
Käytä värikkäitä servettejä: Keltainen, vihreä ja pastellisävyt tuovat keväistä tunnelmaa.
Kahvikupit kukkamaljakoina: Hyödynnä kauniita kahvikuppeja pieninä maljakoina. Aseta niihin yksittäisiä kevätkukkia, kuten tulppaaneja tai narsisseja, ja sijoita kupit pöydälle koristeiksi. Tämä tuo kattaukseen viehättävää kerroksellisuutta ja käyttää astioita uudella tavalla.
Pääsiäispöydän askerteluvinkkejä löydät esimerkiksi Meillä kotona -artikkelista “lautasliinapuput, munakennokranssi + 6 muuta helppoa ideaa”
Helmikallio Catering toivottaa maukasta ja rentouttavaa pääsiäistä! Jos kaipaat apua juhlien järjestämisessä (oli se sitten vappu, juhannus, häät tai synttärit), olemme täällä sinua varten!